De top 10 beste processor van 2024

Martin · 1 Maart 2023

Beste processor 2024 kopen? Top 10 processor

1 mrt. 2023

Heb je interesse om een nieuw processor te kopen? Dan wil je uiteraard wel voor één van de beste varianten gaan. Aangezien het aanbod nogal divers is, doe je er verstandig aan om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Daarmee vind je de beste processor die het beste op je wensen aansluit. Graag helpen wij je een handje met deze vergelijking. Dit doen we door in dit artikel de 10 beste processor aan je voor te schotelen. Als je voor één van deze 10 processor kiest, doe je een meer dan prima aankoop. Neem onze korte reviews door en schaf direct de gewenste processor aan.

Inhoudsopgave

De 5 beste processor

Wat is voor jou de reden dat je een goede processor wilt kopen? Ongeacht wat je reden is, raden wij je één van onderstaande 5 varianten aan. Deze vijf processor zijn als beste uit onze test naar voren gekomen, voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf méér dan waard.

Bijgewerkt op: 26 jul. 2023

1. AMD Ryzen 7 5700X Processor

5/5

De AMD Ryzen 7 5700X processor is een van de meest krachtige processors op de markt. Hij biedt een uitzonderlijke prestatie dankzij de geavanceerde Zen 3-architectuur en de hoge kloksnelheid. Het is een van de meest geavanceerde processors die momenteel beschikbaar zijn, en biedt een geweldige prestatie voor veeleisende taken zoals het uitvoeren van video-editing, gaming of andere complexe computertaken. De processor is voorzien van de nieuwste AMD Wraith Cooler, die de prestaties verbetert en de temperatuurregeling verbetert. Het is een van de stilste processoren op de markt, waardoor het een perfecte keuze is voor wanneer je een stille PC wilt bouwen. De AMD Ryzen 7 5700X processor is ook voorzien van een vergrendelbare klokfunctie, waardoor de kloksnelheid kan worden aangepast om de prestaties te verbeteren. De processor maakt gebruik van de nieuwste PCI Express 4.0-technologie, waardoor het een hoge bandbreedte en snelle gegevensoverdracht biedt. De processor is voorzien van een geïntegreerde vectoreenheid voor geavanceerde beveiliging, waardoor het een betrouwbare en veilige processor is. De AMD Ryzen 7 5700X processor heeft ook een grote hoeveelheid cache, die de prestaties verbetert en het systeem voorziet van een betere algemene prestatie.

2. AMD Ryzen 5 5600 Processor

5/5

De processor is uitgerust met een 16MB L3-cache, wat een betere prestatie biedt bij het uitvoeren van taken. Het komt ook met een Basismodus en een Prestatie modus waarmee je de prestatie-instellingen kunt aanpassen. Verder beschikt de processor over een AMD Cool 'n' Quiet technologie die de energieverbruik en prestaties regelt. De AMD Ryzen 5 5600 processor ondersteunt ook een hogere bandbreedte met een geïntegreerde geheugencontroller met twee kanalen die een maximale bandbreedte van 3200MHz ondersteunen. Met de processor kun je ook verschillende grafische kaarten gebruiken, waaronder AMD Radeon RX Vega-grafische kaarten. Ook wordt er ondersteuning geboden voor AMD Ryzen Master Utility, waarmee je de prestaties van de processor kunt monitoren, overklokken en aanpassen. Met deze processor kun je de best mogelijke prestaties behalen bij het uitvoeren van verschillende taken en het spelen van games.

3. AMD Ryzen 5 5500 Processor 3 6 GHz 4 2 GHz 6-cores 12 threads 19 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth doos

5/5

De processor biedt een verbluffende prestatie met zijn 19 MB cache, wat zorgt voor een betrouwbare en betrouwbare prestatie. Hij ondersteunt ook de laatste technologieën zoals DDR4-geheugen, PCIe 4.0 en AMD StoreMI. Het is een ideale processor voor het maken van games, technische applicaties en kunstmatige intelligentie. De processor wordt geleverd met een AMD Wraith Stealth koeler, wat zorgt voor een geruisloze koeling. De koeler heeft een lage profielhoogte, waardoor hij gemakkelijk in uw systeem kan worden geïnstalleerd. Daarnaast heeft de koeler ook een intelligente temperatuurregeling, wat betekent dat hij zijn prestaties aanpast aan de omgevingstemperatuur.

4. AMD Ryzen 5 4500 Processor 3.6 GHz (4.1 GHz) 6-cores 12 threads 11 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth

5/5

De processor heeft een thermische ontwerpkracht van 65 Watt en een 11MB cache. Met de AMD Wraith Stealth koeler krijg je een stille en effectieve koeling voor je processor. De AMD Ryzen 5 4500 processor is een uitstekende keuze voor gamers en voor mensen die intensief gebruik maken van hun computer. De AMD Ryzen 5 4500 processor is uitgerust met een veelzijdige set aan technologieën, waaronder AMD SenseMI-technologie, Precision Boost 2 en Extended Frequency Range (XFR). Met deze technologieën kun je de prestaties van je processor verbeteren en ervoor zorgen dat je de best mogelijke prestaties krijgt. Bovendien biedt de processor ondersteuning voor moderne geheugentechnologieën zoals DDR4-3200 en veel andere features om je systeem te verbeteren.

5. AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen

5/5

De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is de processor die je nodig hebt om de allerbeste gaming-ervaring te krijgen. De processor biedt een hoge snelheid en is voorzien van 8 kernen die klaar staan om jouw games vloeiend te laten werken. De processor heeft een kloksnelheid van 4,7 GHz, waardoor je kunt genieten van een perfecte balans tussen prestaties en energieverbruik. Met dit systeem kun je rekenen op een soepele game-ervaring, waardoor je kunt genieten van de beste prestaties, zelfs als je veelvuldig multitaskt. De processor is voorzien van een advanced cooling system, waardoor je kunt rekenen op een betere prestatie met minder lawaai. Daarnaast is de processor compatibel met zowel DDR4 als DDR5, waardoor je de meest veeleisende games kunt spelen. Geniet van de beste prestaties en speel jouw favoriete games met deze AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor.

Nog meer goede processor

Het blijft niet bij de bovenstaande 5 processor. Je kunt ook voor de aanschaf van één van onderstaande 5 processor kiezen. Deze producten zijn door ons ook goed beoordeeld en staan goed aangeschreven. Neem dus ook onderstaande 5 reviews op je gemakje door, zodat je snel tot de juiste keuze kunt komen.

6. Processor AMD RYZEN 5 5600X 3 7Ghz 32 MB AM4

5/5

De AMD Ryzen 5 5600X is uitgerust met 32MB L3 geheugencache. Deze processor biedt een rekenkracht die hoger ligt dan die van zijn voorganger, de Ryzen 5 3600X. Daarnaast zijn er ook veel verbeterde functies zoals een betere klokfrequentie, grotere cache, verbeterde IPC-prestaties en een betere prestatie-efficiëntie. Deze processor is ook voorzien van een reeks nieuwe technologieën zoals PCIe 4.0, AMD SenseMI-technologie en AMD StoreMI-technologie. De AMD Ryzen 5 5600X is een krachtige processor die geschikt is voor veeleisende taken zoals het renderproces, het maken van 3D-modellen en het spelen van zware spellen. De processor heeft ook een energy-efficiency die ervoor zorgt dat de energie die wordt gebruikt om de processor te laten werken optimaal benut wordt. De processor ondersteunt ook AMD-technologieën zoals AMD FreeSync, AMD Cool'n'Quiet en AMD XFR. Daarnaast is deze processor voorzien van een speciale AMD Wraith Stealth-koeler die de prestaties verbetert en het geluid dat de processor produceert minimaliseert.

7. AMD Ryzen 7 5700X

5/5

De AMD Ryzen 7 5700X is een snelle processor met 8-cores en 16-threads, die zijn ontworpen om het meeste uit uw gaming-ervaring te halen. Het is perfect voor het maken van hoge kwaliteit gaming-ervaringen met de beste prestaties. Deze processor is ook voorzien van AMD StoreMI technologie, waardoor uw opslag uitbreidbaar en versneld kan worden. De technologie combineert de snelheid van SSD-opslag met de grotere opslagcapaciteit van een harde schijf. U kunt de technologie gebruiken om uw bestanden te organiseren, te beheren en snel te openen. De technologie maakt het ook mogelijk om uw bestanden te versleutelen voor extra veiligheid. De AMD Ryzen 7 5700X is ook voorzien van de nieuwste AMD-technologie, waaronder AMD SenseMI technologie. Dit maakt het u mogelijk om de prestaties van de processor dynamisch te verbeteren, zodat u de beste prestaties krijgt, zelfs bij zware workloads. De processor is ook voorzien van AMD Ryzen Master Utility, waarmee u uw instellingen kunt aanpassen om de prestaties te verbeteren.

8. AMD Ryzen 9 5900X

5/5

Met de AMD Ryzen 9 5900X heb je de beste gaming prestaties binnen handbereik. Deze processor is ontworpen om je gamingervaring tot het volgende niveau te tillen. Dankzij de 12 kernen en 24 threads met een kloksnelheid van 3,7 GHz en een max. turbo-kloksnelheid van 4,8 GHz, heb je de kracht die je nodig hebt om de meest veeleisende games te spelen. De Ryzen 9 5900X beschikt ook over de AMD StoreMI technologie, die je harde schijf en SSD-opslag samenvoegt tot een enkele logische schijf. Hierdoor kan je sneller op je bestanden toegang krijgen en de prestaties van je systeem verhogen. Daarnaast is de Ryzen 9 5900X uitgerust met een geavanceerde 0 dB-koeler, die ervoor zorgt dat je processor stil blijft werken. Bovendien is hij voorzien van AMD Smart Access Memory, waarmee je meer prestaties krijgt met een compatibele AMD Radeon 6000-serie GPU. Met de AMD Ryzen 9 5900X ervaar je de ultieme gaming prestaties, zonder concessies te moeten doen.

9. Intel Core i9-13900K, Intel® Core™ i9, LGA 1700, Intel, i9-13900K, 64-bit, Intel® 13de generatie Core™ i9

5/5

De Intel Core i9-13900K is een krachtige processor met een LGA 1700 socket en is speciaal ontworpen voor de veeleisende opdrachten van de 13de generatie Intel Core i9. Het biedt een dubbelkanaalsgeheugen dat maximaal 128 GB ondersteunt, met ondersteuning voor DDR4- en DDR5-SDRAM-geheugen. De ingebouwde grafische adapter ondersteunt Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a, HDMI 2.1 en heeft een basisfrequentie van 300 MHz. De processor is bedoeld voor gebruik in desktop- en workstationconfiguraties, met PCI Express-slots die versie 4.0 en 5.0 ondersteunen. Met Intel Turbo Boost Max Technology 3.0 kunt u genieten van een frequentie tot 5,7 GHz en met Intel Thermal Velocity Boost kunt u genieten van een frequentie tot 5,8 GHz. De processor biedt een uitmuntende prestatie bij het streamen, coderen, rendern, maken en bewerken van video's en het uitvoeren van andere zware taken.

10. Intel Core i7-12700K Processor

5/5

De Intel Core i7-12700K is een krachtige processor die een uitstekende prestatie levert bij dagelijks gebruik en bij het uitvoeren van zware taken. De processor beschikt over zeer krachtige Intel Turbo Boost-technologie waarmee de kloksnelheid tot 4,6 GHz kan worden verhoogd voor een extra krachtige prestatie. De processor is gebouwd met een Thermal Velocity Boost-technologie die de kloksnelheid verhoogt als de temperatuur lager is dan de verwachte waarde, waardoor de processor optimaal kan presteren. Verder is de Intel Core i7-12700K uitgerust met Intel Hyper-Threading-technologie waarmee 24 threads kunnen worden uitgevoerd, wat resulteert in een snellere verwerking van taken. De processor beschikt ook over een geïntegreerde geheugencontroller die de prestaties van DDR4-geheugen verbetert en een socket LGA 1700-connector voor extra kracht. Bovendien biedt de processor ondersteuning voor Intel Optane Memory, wat de systeemprestaties verbetert.

Martin

Als er iets is waar je mij wakker voor mag maken, zijn het gadgets. Ik ben gek op gadgets, de werking hiervan, de mogelijkheden hiervan en de invloed hiervan op ons leven. Mede daarom heb ik me in de afgelopen jaren verdiept in de verschillende soorten gadgets. Dát heeft ervoor gezorgd dat ik veel kennis en ervaring opgedaan heb. Op Degrotegadgetgids.nl deel ik mijn kennis, gezamenlijk met een team van specialisten.

Waar moet een goede processor aan voldoen?

Het kopen van een nieuwe processor is niet gemakkelijk. In veel gevallen gaat het om een vrij forse investering, terwijl je deze aankoop ook niet dagelijks doet. Het is daarom van belang dat je je op de juiste manier laat informeren. Daarvoor ben je op Degrotegadgetgids.nl in ieder geval aan het juiste adres.

Feit is dat een goede processor aan een paar eisen moet voldoen. Het belangrijkste is dat dit product volledig op jouw wensen aansluiten. Wij adviseren je daarom om op voorhand goed over je wensen en het gewenste gebruik na te denken. Verder is het belangrijk dat de processor van de gewenste kwaliteit is. Bespaar daarom niet onnodig, maar durf te investeren in de beste processor.

Wij helpen je graag met de zoektocht naar de beste processor. Dit doen we aan de hand van bovenstaande top 10, maar ook met behulp van onderstaande tips. Volg deze tips op, zodat je snel de beste processor voor in jouw situatie kunt vinden:

Neem bovenstaande 10 processor reviews goed door

Wij adviseren je ook om bovenstaande 10 reviews goed door te nemen. Dat ons team van specialisten juist bij deze top 10 processor uitgekomen is, is niet zonder reden.

Denk goed over het gebruik van de processor

Zoals hierboven al aangegeven, is het vooral van belang dat je nieuwe processor op je wensen aansluit. Denk daarom goed na over de momenten waarop je je nieuwe processor wilt gebruiken, evenals over de manier hoe je dit wilt doen.

Veelgestelde vragen over processor

Dit hangt heel erg van het model af. Je moet daarom goed over je wensen nadenken, maar ook over je budget. Het is uiteindelijk zaak om binnen je beschikbare budget de beste processor uit te kiezen. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen.

Dit hebben wij gedaan door een uitgebreid onderzoek te verrichten. We hebben het huidige aanbod bekeken, de verschillende modellen bekeken en op basis daarvan de 10 beste processor aangewezen. De 10 modellen die wij je aanraden, kun je met een gerust hart kopen.

Ja, deze processor review is 100% betrouwbaar. Wij werken 100% onafhankelijk en hebben zelf het onderzoek verricht. Aangezien ons team van specialisten veel kennis in huis heeft, was het voor ons een eitje om de best geteste processor aan te wijzen. Doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken, kun je van de gewenste betrouwbaarheid uitgaan.

Ons laatste woord over processor

Na het lezen van dit artikel heb je waarschijnlijk ontdekt welke processor het beste bij je past. Elke processor heeft unieke kracht en functionaliteiten, waardoor je precies dat gevoel krijgt wanneer je vindt waar je naar op zoek bent. De top 10 processor die we hier hebben beschreven geven je een goede indicatie van welke je zou moeten kiezen. Je moet er rekening mee houden dat je voor je laptop een andere processor nodig hebt dan voor je desktop. Daarom kijk je goed of de processor je specifiek past. Zolang je deze informatie hebt, kun je met een gerust hart jouw perfecte processor uitzoeken. Als je je twijfelt, schroom dan niet om ons voor advies te raadplegen. Wij hebben een duidelijke top 10 processor samengesteld, waarmee je je keuze kunt baseren. Je gaat een fantastische processor kopen die perfect bij je past.