De top 10 beste nas van 2024

Martin · 1 Maart 2023

Beste nas 2024 kopen? Top 10 nas

1 mrt. 2023

Heb je interesse om een nieuw nas te kopen? Dan wil je uiteraard wel voor één van de beste varianten gaan. Aangezien het aanbod nogal divers is, doe je er verstandig aan om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Daarmee vind je de beste nas die het beste op je wensen aansluit. Graag helpen wij je een handje met deze vergelijking. Dit doen we door in dit artikel de 10 beste nas aan je voor te schotelen. Als je voor één van deze 10 nas kiest, doe je een meer dan prima aankoop. Neem onze korte reviews door en schaf direct de gewenste nas aan.

Inhoudsopgave

De 5 beste nas

Wat is voor jou de reden dat je een goede nas wilt kopen? Ongeacht wat je reden is, raden wij je één van onderstaande 5 varianten aan. Deze vijf nas zijn als beste uit onze test naar voren gekomen, voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf méér dan waard.

Bijgewerkt op: 1 aug. 2023

1. Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor

5/5

Met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS heeft u de controle over uw gegevens en heeft u overal toegang tot uw bestanden. Deze slimme persoonlijke opslaghub is uitgerust met een 512 GB SSD-schijf en een 6 Core ARM-processor om uw gegevens veilig en snel te verwerken. Met de gebruiksvriendelijke app van Amber kunt u uw bestanden eenvoudig uploaden en overal toegang krijgen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het delen van gegevens met derden, want u heeft de volledige controle over uw eigen bestanden. U kunt zelf bepalen wie er toegang heeft tot de gegevens op uw NAS-apparaat. Met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS kunt u nog meer doen dan alleen gegevens opslaan. U kunt ook video's streamen, muziek afspelen en foto's bekijken. Deze NAS-opslaghub is voorzien van een USB 3.0-poort en een HDMI-poort, waarmee u uw opslagapparaat kunt verbinden met een televisie of een monitor. U kunt deze NAS-hub ook als mediaserver gebruiken om muziek, video's en foto's te streamen naar uw telefoon, tablet of computer. De Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS biedt een betrouwbare en veilige opslag voor uw gegevens. U heeft de volledige controle over uw bestanden en u kunt overal ter wereld toegang krijgen tot uw geüploade bestanden. Met deze slimme persoonlijke opslaghub kunt u uw gegevens veilig en snel verwerken.

2. Amber Plus AmberPRO 4TB (2TB*2), Personal Home Cloud Server, NAS Dual-Band WiFi Router, Docker Ready

5/5

De Amber Plus AmberPRO 4TB (2TB*2), Personal Home Cloud Server, NAS Dual-Band WiFi Router, Docker Ready is een uitgebreide en krachtige NAS-oplossing voor de thuisgebruiker. Je hebt een NAS die nog veel meer kan dan alleen opslag. Je kunt met de AmberPRO naadloos verbinding maken met je thuisnetwerk en alle apparaten die je in huis hebt. De AmberPRO heeft een dual-band Wifi-router ingebouwd, waarmee je eenvoudig verbinding maakt met al je draadloze apparaten, zoals je smartphone en tablet. De AmberPRO biedt ook ondersteuning voor docker-containers, waardoor je een grote verscheidenheid aan software kunt gebruiken, zoals Plex Media Server, NextCloud, Video Station, Surveillance Station en nog veel meer. Met de AmberPRO kun je ook je bestanden streamen naar je TV of mobiele apparaat, waar je ook bent. De AmberPRO heeft ook een ingebouwde functie voor automatische back-up van je Android of Iphone camera.

3. Synology DS120j NAS

5/5

DS120j is uitgerust met het krachtige real-time OS van Synology, DiskStation Manager (DSM). Met DSM kunt u eenvoudig uw bestanden beheren met behulp van de ingebouwde webgebaseerde File Station en de veelvoudige apps voor mobiele apparaten. U kunt ook de Synology-apps zoals Surveillance Station en Photo Station gebruiken om uw bestanden te beheren en te delen. Met het gebruiksvriendelijke systeembeheer kan uw NAS eenvoudig worden geïnstalleerd, beheerd en gemonitord. DS120j heeft ook een reeks geavanceerde functies om uw gegevens te beschermen, waaronder Synology Hybrid RAID (SHR), afstands back-up, toegangscontrole op bestandsniveau en beveiligingsbeheer. De DS120j is ook compatibel met Time Backup, een eenvoudig te gebruiken back-upoplossing die gegevens op een of meer lokale schijven en een externe opslagapparaat synchroniseert. U kunt ook de beveiligingsversleutelingen gebruiken om uw persoonlijke bestanden te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Bovendien kunt u de Synology Mobile Apps gebruiken om bestanden overal en altijd te beheren. De Synology DS120j NAS is een uitstekende oplossing voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar een goedkope en eenvoudig te gebruiken NAS-oplossing voor hun persoonlijke gegevens. Met de hoge prestaties en veelzijdige functionaliteit van de Synology DS120j, kunnen gebruikers hun gegevens eenvoudig delen, beheren en beschermen.

4. Synology DS220

5/5

Synology DiskStation DS220+ is een krachtige opslagoplossing voor thuis- en kleinbedrijfsgebruikers. Het is uitgerust met een Intel Celeron J4025 dual-core 2.0 GHz processor en 2 GB DDR4 geheugen dat uitbreidbaar is tot 6 GB. De DS220+ ondersteunt de installatie van 2.5"/3.5" SATA-schijven met een grootte tot 16TB. Het ondersteunt ook SSD-opslag, waardoor uw systeem beter presteert en betrouwbaar is. De DS220+ heeft twee USB-poorten en een Gigabit Ethernet-poort voor een betrouwbare verbinding met uw netwerk. Met de eenvoudige webgebaseerde installatie kunt u de DS220+ binnen enkele minuten instellen. U kunt een breed scala aan applicaties installen voor opslag, back-up, persoonlijke cloud, media streaming en meer. De DS220+ is tevens uitgerust met een krachtig beveiligingssysteem voor data-encryptie en aanvullende beveiliging via verschillende gebruikersrechten. Het is een krachtige en flexibele oplossing voor al uw persoonlijke opslagbehoeften.

5. Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB

5/5

Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud biedt een eenvoudige manier om al uw digitale bestanden op één plek te bewaren en te organiseren. U kunt al uw foto's, muziek, video's en documenten op de 2 TB opslagruimte plaatsen, waar u vanaf elke locatie ter wereld toegang toe heeft. Met de slimme en veiligheidsfuncties kunt u ook zelf bepalen wie er toegang heeft tot uw bestanden. Met de Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud kunt u ook eenvoudig bestanden delen met uw vrienden en familie. U hoeft alleen maar de naam of de e-mailadressen in te voeren van de personen waarmee u de bestanden wilt delen. U kunt ook bepaalde bestanden en mappen beschermen met een wachtwoord. De Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud is ook eenvoudig te installeren. U hoeft alleen maar de meegeleverde software te downloaden en de stappen te volgen. U kunt de NAS ook koppelen aan uw bestaande cloudopslag, zo kunt u eenvoudig bestanden synchroniseren tussen verschillende apparaten. Deze NAS is bovendien energiezuinig en stil, waardoor u geen last heeft van vervelende geluiden.

Nog meer goede nas

Het blijft niet bij de bovenstaande 5 nas. Je kunt ook voor de aanschaf van één van onderstaande 5 nas kiezen. Deze producten zijn door ons ook goed beoordeeld en staan goed aangeschreven. Neem dus ook onderstaande 5 reviews op je gemakje door, zodat je snel tot de juiste keuze kunt komen.

6. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

5/5

Met de My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS van Western Digital kun je je content eenvoudig beheren, opslaan, delen en beveiligen. Geniet van een uitgebreide opslagcapaciteit van 8TB, met de mogelijkheid om de opslagruimte gemakkelijk uit te breiden met andere aangesloten USB-opslagapparaten. Je kunt de My Cloud EX2 Ultra netwerkschijf gebruiken om back-ups te maken van meerdere computers, tablets en smartphones, waar je ook bent. Je kunt je content beheren met WD SmartWare Pro software, die automatisch back-ups maakt van al je bestanden, applicaties en systeeminstellingen. Het is mogelijk om de content te beveiligen met een wachtwoord, waardoor je de toegang tot je bestanden kunt beperken. Met de My Cloud EX2 Ultra kan je ook muziek, foto's en video's streamen naar je favoriete DLNA-compatibele apparaten, zoals een Smart TV of mediastreamer.

7. Synology DS218play NAS Barebone 0 TB

5/5

De Synology DS218play is voorzien van een AES-NI-hardwareversleuteling om gegevens op de NAS te beveiligen, zodat je er zeker van bent dat alleen personen met de juiste autorisatie toegang hebben tot de bestanden. Ook heeft de NAS High Availability (HA) voor een veilig en betrouwbaar clusteromgeving. Met HA kunnen twee identieke NAS-apparaten worden gekoppeld om te voorzien in niet-stopdiensten voor het delen van bestanden. Met deze NAS is het mogelijk om verschillende soorten bestanden te delen, zoals afbeeldingen, muziek, video's en documenten. Het is mogelijk om bestanden direct vanaf de NAS te streamen naar uw computer of smartphone. De DSM-software heeft veel mogelijkheden om bestanden te beheren en te delen, zo ook het maken van back-ups.

8. Synology DS118 NAS

5/5

Met de Synology DS118, krijgt u de mogelijkheid om meerdere technologieën te combineren. Met de ingebouwde 1GB RAM, kan de Synology DS118 tegelijkertijd meerdere taken met hoge prestaties uitvoeren. Met de ingebouwde twee USB 3.0-poorten en een SD-kaartsleuf kunnen gebruikers externe apparaten direct aansluiten en data makkelijk en snel overbrengen. De Synology DS118 is ook geschikt voor 4K-videostreaming en -opslag. Bovendien, met de Camera License Pack kunt u meerdere IP-camera's tegelijkertijd aansluiten om uw woning en kantoor te beveiligen. De Synology DS118 is ook uitgerust met een brede selectie van applicaties die u kunnen helpen bij het beheren van uw data, waaronder de vermeldingen van Synology DiskStation Manager, Media Server, Hyper Backup, Synology Office, Synology Moments en Synology Drive. Met deze unieke set van toepassingen, kunnen gebruikers hun gegevens op een veilige en eenvoudige wijze beheren en delen. Bovendien, met behulp van Synology's Cloud Station-suite kunt u uw gegevens op afstand synchroniseren, waardoor de meest recente versie van de data altijd toegankelijk is.

9. Synology DS220J NAS Barebone Zonder harde schijven Geschikt voor 2.5" en 3.5

5/5

DS220j biedt een uitstekende prestatie met een dubbele coreprocessor met een kloksnelheid van 1,4 GHz en 512 MB RAM. De DS220j ondersteunt ook de real-time transcodificatiefunctie voor 4K Ultra HD-video's, waarmee je 4K Ultra HD-video's kunt afspelen op mobiele apparaten. Daarnaast biedt de DS220j ook een verscheidenheid aan multimedia-toepassingen, waaronder een persoonlijke audio- en videostreamingservice, een mediacenter voor het delen van foto's en een mediabibliotheek voor het beheren van digitale inhoud. De Synology DS220j NAS Barebone zonder harde schijven is geschikt voor 2.5" en 3.5" schijven en biedt een eenvoudige installatie, waardoor het een perfecte oplossing is voor thuis- en kleine kantooromgevingen. Ook biedt de DS220j een verscheidenheid aan beveiligingsopties, waaronder een 2-stapsverificatie, een firewall en een versleutelde verbinding voor het beveiligen van je gegevens. Daarnaast is het ook mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot je gegevens via een webbrowser, een mobiele app of via een FTP-client. De Synology DS220j is een krachtig en veelzijdig apparaat dat een perfecte oplossing biedt voor al je opslag- en delingsbehoeften. De DS220j biedt hoge prestaties, een intuïtief besturingssysteem en een verscheidenheid aan beveiligings- en connectiviteitopties, waardoor je je gegevens eenvoudig kunt beheren, opslaan en delen.

10. Synology DS420+ -NAS

5/5

Het is een uiterst krachtige server met een reeks aan functies, waaronder een quad-core-processor en 4 GB RAM. Het is ook uitgerust met twee USB 3.0-poorten en twee 1GbE-poorten voor razendsnelle netwerkverbindingen. Als je kiest voor deze Synology DS420+ ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en voortdurende opslag voor al je gegevens. De Synology DS420+ maakt ook gebruik van een breed scala aan mogelijkheden voor het delen van bestanden, waaronder het openen van een FTP-server, het delen van bestanden via DLNA en het installeren van back-upsoftware. De server is ook voorzien van een benutbare RAID-omgeving. Door de server te voorzien van een RAID 6-configuratie creëer je een veilige en betrouwbare opslagoplossing voor al je gegevens. Daarnaast heeft de Synology DS420+ ook een vermogen om te kunnen werken met externe opslagstations zoals USB-drives en SD-kaarten.

Martin

Als er iets is waar je mij wakker voor mag maken, zijn het gadgets. Ik ben gek op gadgets, de werking hiervan, de mogelijkheden hiervan en de invloed hiervan op ons leven. Mede daarom heb ik me in de afgelopen jaren verdiept in de verschillende soorten gadgets. Dát heeft ervoor gezorgd dat ik veel kennis en ervaring opgedaan heb. Op Degrotegadgetgids.nl deel ik mijn kennis, gezamenlijk met een team van specialisten.

Waar moet een goede nas aan voldoen?

Het kopen van een nieuwe nas is niet gemakkelijk. In veel gevallen gaat het om een vrij forse investering, terwijl je deze aankoop ook niet dagelijks doet. Het is daarom van belang dat je je op de juiste manier laat informeren. Daarvoor ben je op Degrotegadgetgids.nl in ieder geval aan het juiste adres.

Feit is dat een goede nas aan een paar eisen moet voldoen. Het belangrijkste is dat dit product volledig op jouw wensen aansluiten. Wij adviseren je daarom om op voorhand goed over je wensen en het gewenste gebruik na te denken. Verder is het belangrijk dat de nas van de gewenste kwaliteit is. Bespaar daarom niet onnodig, maar durf te investeren in de beste nas.

Wij helpen je graag met de zoektocht naar de beste nas. Dit doen we aan de hand van bovenstaande top 10, maar ook met behulp van onderstaande tips. Volg deze tips op, zodat je snel de beste nas voor in jouw situatie kunt vinden:

Neem bovenstaande 10 nas reviews goed door

Wij adviseren je ook om bovenstaande 10 reviews goed door te nemen. Dat ons team van specialisten juist bij deze top 10 nas uitgekomen is, is niet zonder reden.

Denk goed over het gebruik van de nas

Zoals hierboven al aangegeven, is het vooral van belang dat je nieuwe nas op je wensen aansluit. Denk daarom goed na over de momenten waarop je je nieuwe nas wilt gebruiken, evenals over de manier hoe je dit wilt doen.

Veelgestelde vragen over nas

Dit hangt heel erg van het model af. Je moet daarom goed over je wensen nadenken, maar ook over je budget. Het is uiteindelijk zaak om binnen je beschikbare budget de beste nas uit te kiezen. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen.

Dit hebben wij gedaan door een uitgebreid onderzoek te verrichten. We hebben het huidige aanbod bekeken, de verschillende modellen bekeken en op basis daarvan de 10 beste nas aangewezen. De 10 modellen die wij je aanraden, kun je met een gerust hart kopen.

Ja, deze nas review is 100% betrouwbaar. Wij werken 100% onafhankelijk en hebben zelf het onderzoek verricht. Aangezien ons team van specialisten veel kennis in huis heeft, was het voor ons een eitje om de best geteste nas aan te wijzen. Doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken, kun je van de gewenste betrouwbaarheid uitgaan.

Ons laatste woord over nas

De bovenstaande selectie van de top 10 producten kan je een eind helpen bij het maken van je keuze. Er zit voor ieder wat wils bij en met een nas kom je een heel eind. Het maakt je leven makkelijker, want je kan eenvoudig je gegevens opslaan en delen over een netwerk. Ook is het handig als je een back-up wilt maken. Je hoeft dus zelf geen grote investering te doen in tijd en energie voor het vinden van de perfecte nas en je kan je concentreren op wat je écht belangrijk vindt. Zoals je hebt kunnen lezen hebben we je op deze manier een overzicht gegeven van de beste producten. We hopen dat je er wat aan hebt gehad en dat je een leuk product hebt kunnen uitkiezen. Als je nog vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of verdere hulp bij je zoektocht naar de perfecte nas. Wij staan je graag bij, zodat je alles uit deze top 10 kunt halen.