De top 10 beste externe harde schijf van 2024

Martin · 1 Maart 2023

Beste externe harde schijf 2024 kopen? Top 10 externe harde schijf

1 mrt. 2023

Heb je interesse om een nieuw externe harde schijf te kopen? Dan wil je uiteraard wel voor één van de beste varianten gaan. Aangezien het aanbod nogal divers is, doe je er verstandig aan om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Daarmee vind je de beste externe harde schijf die het beste op je wensen aansluit. Graag helpen wij je een handje met deze vergelijking. Dit doen we door in dit artikel de 10 beste externe harde schijf aan je voor te schotelen. Als je voor één van deze 10 externe harde schijf kiest, doe je een meer dan prima aankoop. Neem onze korte reviews door en schaf direct de gewenste externe harde schijf aan.

Inhoudsopgave

De 5 beste externe harde schijf

Wat is voor jou de reden dat je een goede externe harde schijf wilt kopen? Ongeacht wat je reden is, raden wij je één van onderstaande 5 varianten aan. Deze vijf externe harde schijf zijn als beste uit onze test naar voren gekomen, voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf méér dan waard.

Bijgewerkt op: 5 aug. 2023

1. Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB

5/5

Met de Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf kunt u eenvoudig een betrouwbaar back-upplan opzetten. Met de meegeleverde software kunt u uw gegevens automatisch back-uppen vanaf uw pc of Mac, zodat uw bestanden altijd veilig zijn. De externe harde schijf heeft een kleine, compacte behuizing en is voorzien van een USB-kabel voor een snelle aansluiting. De Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf heeft een opslagcapaciteit van 1 TB. Hiermee kunt u eenvoudig uw muziek, films en foto's opslaan en bewaren voor later gebruik. U kunt ook bestanden delen met vrienden en familie zonder gedoe. De harde schijf is plug-and-play compatibel, dus u hoeft geen extra software te installeren om te kunnen profiteren van extra opslagruimte voor uw bestanden.

2. Western Digital Elements Portable Externe harde schijf 2TB

5/5

Met deze externe harde schijf bescherm je al je bestanden tegen verlies, zelfs als je geen back-up maakt. De schijf heeft een opslagcapaciteit van 2TB, waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt voor al je bestanden. Daarnaast heeft de schijf een slimme energie-efficiëntie, waardoor de schijf weinig stroom verbruikt. De Western Digital Elements Portable is eenvoudig te installeren. Je hebt alleen een USB-poort nodig, waarna je de schijf kunt aansluiten. Ook kun je de schijf makkelijk gebruiken met Windows, Mac, iOS en Android-apparaten. De schijf is voorzien van een stevige rubber coating, waardoor hij bestand is tegen stoten en krassen. Zo weet je zeker dat je bestanden veilig zijn opgeslagen.

3. Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf

5/5

De Toshiba Canvio Basics biedt je 1 TB extra opslagruimte, waardoor je al je bestanden over kunt hevelen. Door de plug-and-play technologie is het heel eenvoudig om het aan te sluiten op je computer. De harde schijf heeft ook een slim design, waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen, waar je ook heen gaat. De Toshiba Canvio Basics is sterk en duurzaam. De harde schijf is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het bestand is tegen stoten en schokken. Ook is het apparaat volledig beschermd tegen oververhitting, dus je kunt er zeker van zijn dat je bestanden veilig zijn. Bovendien heeft de harde schijf een ingebouwde software die je helpt bij het beveiligen van je bestanden.

4. Product niet leverbaar

5/5

NO DESCRIPTION

5. Seagate Game Drive Externe Harde Schijf- Geschikt voor PS4 2TB

5/5

De Seagate Game-drive voor de PlayStation 4 is een unieke manier om je games te organiseren. De schijf voorkomt dat je heen en weer moet switchen tussen verschillende games, waardoor je meer tijd hebt om te spelen. Je kunt de schijf met één druk op de knop aansluiten op je PlayStation, waardoor je direct toegang hebt tot je games. Ook kun je de schijf gebruiken voor het back-uppen van je gegevens, waarmee je ervoor zorgt dat je geen data kwijtraakt. De schijf is bovendien stijlvol ontworpen, waardoor hij ook goed past bij je PlayStation. Met de Seagate Game-drive voor PlayStation 4 heb je meer dan voldoende opslagcapaciteit voor al je games. Dankzij de unieke ontwerp heb je direct toegang tot je games, waardoor je geen tijd meer verspilt met heen en weer switchen. Ook kun je de schijf gebruiken voor het back-uppen van je gegevens, zodat je geen data kwijtraakt. De schijf heeft een stijlvol design, waardoor het past bij je PlayStation. De Seagate Game-drive is zo ontworpen dat je je games optimaal kunt organiseren, waardoor je meer tijd hebt om te spelen.

Nog meer goede externe harde schijf

Het blijft niet bij de bovenstaande 5 externe harde schijf. Je kunt ook voor de aanschaf van één van onderstaande 5 externe harde schijf kiezen. Deze producten zijn door ons ook goed beoordeeld en staan goed aangeschreven. Neem dus ook onderstaande 5 reviews op je gemakje door, zodat je snel tot de juiste keuze kunt komen.

6. SSD Philips extern ultra speed space grey 500GB

5/5

De Philips draagbare SSD is letterlijk een krachtpatser in het klein. Het biedt supersnelle overdrachtsnelheden tot 560 MB/s. Met deze ultra snelle overdrachtsnelheden kunt u foto's, films en documenten sneller en eenvoudiger overbrengen dan ooit tevoren. Met de 500GB opslagcapaciteit heeft u voldoende ruimte om uw digitale bestanden op te slaan. De Philips draagbare SSD is een zeer draagbaar apparaat met een gewicht van slechts 65 gram en een afmeting van slechts 8,5 x 4 x 0,8 cm. De behuizing is gemaakt van hoogwaardig aluminium met een space grey kleur. Dit maakt het een stijlvolle en duurzame keuze voor al uw externe opslagbehoeften. De USB Type-C connector biedt een snelle en stabiele verbinding met verschillende apparaten, waaronder laptops, pc's, tablets en smartphones.

7. Product niet leverbaar

5/5

NO DESCRIPTION

8. LaCie Rugged Mini USB C Externe harde schijf 2TB

5/5

De LaCie Rugged Mini USB-C Externe harde schijf 2TB is een ideale opslagoplossing voor degenen die een betrouwbare, stevige en compacte externe harde schijf zoeken. Met de USB-C-connectiviteit kun je de schijf gebruiken met de meeste laptops en computers, waaronder Mac, Windows, Chromebooks en Android. Het is ook mogelijk om de schijf aan te sluiten op USB 3.0-computers met behulp van een USB-C naar USB-A-adapter. De schijf is voorzien van diverse software-functies, waaronder LaCie Backup Assistant, die automatisch je bestanden en mappen naar de schijf kopieert. Daarnaast kun je met behulp van de LaCie Private-Public-software je bestanden versleutelen met een wachtwoord, zodat alleen jij er toegang tot heeft.

9. Philips Portable SSD 250 GB Ultra Thin SATA Ultra Speed USB-C USB 3.2 Read up to 540MB/s Write up to 520MB/s Windows,

5/5

Deze Philips draagbare SSD biedt tot wel 540 MB/s lees- en 520 MB/s schrijfsnelheid. Het is een dunne, lichtgewicht en robuuste opslagoplossing die veelzijdig en ongelooflijk krachtig is. Het is waterdicht, stofvrij, schokbestendig en heeft een sterk, stijlvol ontwerp waarop u kunt vertrouwen. Bovendien wordt het geleverd met een 3-jarige garantie. Deze Philips Portable SSD heeft ook een USB-C-interface met een USB 3.2-stekker die geschikt is voor zowel USB 2.0- als USB 3.1-apparaten. Deze ultra dunne SSD is ontworpen voor high-speed data-overdracht en biedt een hoog rendement met minimale spanning. Bovendien heeft het een kleine voetafdruk van 13 x 8,5 x 0,9 cm, waardoor het ideaal is voor het transporteren en opslaan van bestanden. Met deze SSD kun je gegevens veilig en eenvoudig overzetten tussen verschillende apparaten.

10. Western Digital My Passport Externe harde schijf 5 TB

5/5

Deze harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 5 TB, waarmee je al je gegevens gemakkelijk kunt opslaan en overzetten. Hiermee heb je altijd je bestanden bij de hand. Daarnaast is de My Passport ook uitgerust met USB 3.0 technologie, waardoor je gegevens supersnel kunt overzetten! Door de USB-C™ connector kan je deze harde schijf aansluiten op verschillende apparaten. De My Passport is ideaal voor thuis- en zakelijke gebruikers en is zelfs compatibel met Windows 10, 8.1 en 7 en Mac OS X El Capitan, Yosemite, Mavericks en Mountain Lion. Met deze harde schijf beveilig je al je gegevens en kun je overal ter wereld bestanden opslaan. Bovendien heeft de My Passport ook een verstelbare stroomschakelaar, waardoor je de harde schijf gemakkelijk uit kunt schakelen. Met deze externe harde schijf heb je altijd je bestanden bij de hand!

Martin

Als er iets is waar je mij wakker voor mag maken, zijn het gadgets. Ik ben gek op gadgets, de werking hiervan, de mogelijkheden hiervan en de invloed hiervan op ons leven. Mede daarom heb ik me in de afgelopen jaren verdiept in de verschillende soorten gadgets. Dát heeft ervoor gezorgd dat ik veel kennis en ervaring opgedaan heb. Op Degrotegadgetgids.nl deel ik mijn kennis, gezamenlijk met een team van specialisten.

Waar moet een goede externe harde schijf aan voldoen?

Het kopen van een nieuwe externe harde schijf is niet gemakkelijk. In veel gevallen gaat het om een vrij forse investering, terwijl je deze aankoop ook niet dagelijks doet. Het is daarom van belang dat je je op de juiste manier laat informeren. Daarvoor ben je op Degrotegadgetgids.nl in ieder geval aan het juiste adres.

Feit is dat een goede externe harde schijf aan een paar eisen moet voldoen. Het belangrijkste is dat dit product volledig op jouw wensen aansluiten. Wij adviseren je daarom om op voorhand goed over je wensen en het gewenste gebruik na te denken. Verder is het belangrijk dat de externe harde schijf van de gewenste kwaliteit is. Bespaar daarom niet onnodig, maar durf te investeren in de beste externe harde schijf.

Wij helpen je graag met de zoektocht naar de beste externe harde schijf. Dit doen we aan de hand van bovenstaande top 10, maar ook met behulp van onderstaande tips. Volg deze tips op, zodat je snel de beste externe harde schijf voor in jouw situatie kunt vinden:

Neem bovenstaande 10 externe harde schijf reviews goed door

Wij adviseren je ook om bovenstaande 10 reviews goed door te nemen. Dat ons team van specialisten juist bij deze top 10 externe harde schijf uitgekomen is, is niet zonder reden.

Denk goed over het gebruik van de externe harde schijf

Zoals hierboven al aangegeven, is het vooral van belang dat je nieuwe externe harde schijf op je wensen aansluit. Denk daarom goed na over de momenten waarop je je nieuwe externe harde schijf wilt gebruiken, evenals over de manier hoe je dit wilt doen.

Veelgestelde vragen over externe harde schijf

Dit hangt heel erg van het model af. Je moet daarom goed over je wensen nadenken, maar ook over je budget. Het is uiteindelijk zaak om binnen je beschikbare budget de beste externe harde schijf uit te kiezen. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen.

Dit hebben wij gedaan door een uitgebreid onderzoek te verrichten. We hebben het huidige aanbod bekeken, de verschillende modellen bekeken en op basis daarvan de 10 beste externe harde schijf aangewezen. De 10 modellen die wij je aanraden, kun je met een gerust hart kopen.

Ja, deze externe harde schijf review is 100% betrouwbaar. Wij werken 100% onafhankelijk en hebben zelf het onderzoek verricht. Aangezien ons team van specialisten veel kennis in huis heeft, was het voor ons een eitje om de best geteste externe harde schijf aan te wijzen. Doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken, kun je van de gewenste betrouwbaarheid uitgaan.

Ons laatste woord over externe harde schijf

Er zijn meerdere keuzes als je op zoek bent naar een externe harde schijf. Een externe harde schijf kan je helpen met het extra opslaan van documenten, films, foto's en nog veel meer. Wij hebben de tien beste externe harde schijven voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijk en snel een keuze kunt maken. Kijk goed bij je aankoop naar de kleine lettertjes. Het is fijn als je voor het kopen al weet wat de boel kan en wat de garantie inhoud, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Mocht je nog vragen hebben, dan horen wij dat graag. Wij helpen je graag verder met het zoeken naar een externe harde schijf die je leuk vindt.